Wie ben ik

Martine Goeting coach dyslexie rouw en verlies

Hallo ik ben Martine. Ik woon met mijn man en vier kinderen in Huissen. Een plaatsje tussen Arnhem en Nijmegen in.
Na mijn opleiding verpleegkunde heb ik in de jeugdpsychiatrie gewerkt totdat mijn kinderen nu 18, 16, 13 en 11 jaar geboren werden.
De jaren dat ik mijn kinderen naar de basisschool bracht heb ik veel gezien en gehoord.
Ik heb altijd al willen weten wat de reden achter het gedrag van een persoon is en snapte dan ook niet dat kinderen en jongeren die niet in de lijn der verwachting lopen zoveel stempels als: lastig, brutaal, niet geïnteresseerd, irritant, storend opgelegd krijgen (Mijn oudste zoon hoorde ook regelmatig bij deze groep).
Voor deze kinderen wilde ik wat doen en zo heb ik 5 jaar geleden de opleiding tot kindercoach gedaan om die kinderen te begeleiden waar het niet goed mee ging op school en die gebukt gingen onder alle vooroordelen.

Ik merkte bij mijzelf dat ik dit niet voldoende vond. Ik wilde kinderen en jongeren niet achteraf helpen als zij al dwars of juist heel teruggetrokken waren, maar juist handvatten geven waardoor zij zich sterker voelen en geen ‘storend gedrag’ meer te hoeven laten zien.
Ik heb hierna de opleiding tot Ik leer leren trainer gevolgd en de training tot Kernvisie coach. Twee mooie trajecten waarbij ik kinderen de leiding teruggeef.

Waarom dan ook verlies, verdriet en rouw erbij?
In de tijd dat ik als coach aan het werk ben, heb ik regelmatig te maken met verlies en verdriet in allerlei vormen. Ik heb zelf verschillende verliezen meegemaakt en vind het belangrijk dat hier open over gesproken kan worden. Als er geen openheid in ziekte, scheiding, overlijden is zal de gedachten van een kind een eigen leven gaan leiden, waardoor het allemaal angsten kan ontwikkelen.
Mijn missie hierin is dan ook zoveel mogelijk ouders handvatten te geven om zelf hun kinderen te begeleiden in tijden van verlies en verdriet. Waardoor als er iets gebeurt in het leven, kinderen in een vertrouwde omgeving de uitleg en geborgenheid krijgen die zij dan nodig hebben.

Ondertussen werk ik naast mijn praktijk ook alweer bijna twee jaar in de jeugdpsychiatrie. Het coachen in mijn praktijk en mijn werk op de afdeling vullen elkaar mooi aan.