Wie ben ik

Martine Goeting coach dyslexie rouw en verlies

Hallo ik ben Martine. Ik woon met mijn man en vier kinderen in Huissen. Een plaatsje tussen Arnhem en Nijmegen.
Na mijn opleiding verpleegkunde heb ik in de jeugdpsychiatrie gewerkt, totdat mijn kinderen nu 18, 16, 13 en 11 jaar geboren werden.

Ik heb altijd al willen weten wat de reden achter het gedrag van een persoon is en snap niet dat kinderen en jongeren die niet in de lijn der verwachting lopen zoveel stempels als: ADHD, autisme, ongemotiveerd, lastig, brutaal, niet geïnteresseerd, irritant, storend opgelegd krijgen.
Voor deze kinderen wil ik verandering brengen!
6 Jaar geleden heb ik de opleiding tot kindercoach gedaan om die kinderen te begeleiden waar het niet goed mee gaat op school en die gebukt gaan onder alle vooroordelen.

Ik merkte bij mijzelf dat ik dit niet voldoende vond.
Ik wil kinderen en jongeren niet achteraf helpen, als zij al dwars of juist heel teruggetrokken zijn, maar juist handvatten geven waardoor zij zich sterker voelen en geen ‘storend gedrag’ meer te hoeven laten zien.
Om kinderen en puber hier nog beter in te begeleiden heb ik de opleiding tot Ik leer leren trainer en de training tot Kernvisie coach gevolgd.
Twee mooie trajecten waarbij ik kinderen de leiding teruggeef.

Waarom dan ook verlies, verdriet en rouw erbij?
Verlies zit verweven in ons leven. Het is niet alleen een overlijden wat rouw met zich meebrengt. Een verhuizing, een scheiding, een ernstige ziekte met eventueel een overlijden als gevolg en nog veel meer oorzaken zorgen voor verlies en rouw.
Ik heb zelf verschillende verliezen meegemaakt en vind het belangrijk dat hier open over gesproken kan worden, niet alleen met een arts of volwassene, maar ook met je eigen kinderen.
Als er geen openheid in verlies en rouw is zal de gedachten van een kind een eigen leven gaan leiden, waardoor verlieservaringen angstervaringen kunnen worden.
Mijn missie hierin is dan ook zoveel mogelijk ouders handvatten te geven om zelf hun kinderen te begeleiden in tijden van verlies en verdriet. Waardoor als er iets gebeurt in het leven, kinderen in een vertrouwde omgeving de uitleg en geborgenheid krijgen die zij dan nodig hebben.

Als mooie aanvulling werk ik als verpleegkundige/sociotherapeut op een High Intensive Care in de jeugdpsychiatie. Hier worden jongeren opgenomen die de snelheid en verwachting van deze tijd niet meer aankunnen. Door niet geleerd te hebben om met hun gevoelens om te gaan en de verbinding met mensen om hen heen verloren te zijn lopen zij zo vast dat zij het leven niet meer aan kunnen.

Het coachen in mijn praktijk en mijn werk op de afdeling vullen elkaar mooi aan.

Hartelijke groet, Martine Goeting
Bloemstraat 12
6851 CS Huissen
06-31588891